U organizaciji NALED-a i GIZ/KWD, u Agenciji za privredne registre (APR) održan je trening „Pristup javnim podacima sadžanim u Registru mera i podsticaja regionalnog razvoja i ostalim registrima koje vodi APR“ za predstavnike lokalne samouprave iz opština Golubac, Majdanpek i Sokobanja.

Predstavnici Agencije za privredne registre upoznali su učesnike treninga sa javnim podacima koji su na sajtu APR dostupni korisnicima, u okviru pretraga podataka u registrima koje vodi ova agencija, a koji su podeljeni na statusne, ugovorne i finansijske podatke o registrovanim entitetima. Osim toga, predstavljen je Registar mera i podsticaja regionalnog razvoja koji preko Mape Registra pruža sveobuhvatnije podatke o stanju privrede u pojedinačnim regionima, okruzima i opštinama, kao i podatke o ulaganjima države u regionalne i projekte lokalnih samouprava. 

Predstavnicima opština predočeno je i koji se podaci objavljuju u okviru Registra finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu, šta je sadržaj makroekonomskih izveštaja o poslovanju pravnih lica i preduzetnika u Republici Srbiji koji se izrađuju na osnovu zbirnih obrađenih podataka iz redovnih godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja, kao i koje usluge pruža ovaj registar u domenu boniteta, skoringa i rejtinga privrednih subjekata.

Trening u APR-u organizovan je u okviru projekta kojim GIZ/KWD podržava lokalni ekonomski razvoj u opštinama istočne Srbije, za članove NALED-ove Radne grupe za razvoj preduzetništva u istočnoj Srbiji, sa ciljem da se podigne administrativni kapacitet opština i učesnicima u projektu pomogne u prikupljanju kvalitetnih informacija i zvaničnih podataka, radi sačinjavanja stručnih analiza, kvalitetnijeg izveštavanja i privlačenja potencijalnih investitora.

 
28. mart 2012. Završetak preliminarne zbirne obrade godišnjih finansijskih izveštaja za finans. institucije 05. april 2012. Obaveštenje u vezi sa dostavljanjem evidencione prijave u MOS