Kako bi pružilo ruku privredi, posebno u manje razvijenim sredinama Srbije, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je pokrenulo jedinstvenu manifestaciju pod nazivom „Podrška preduzetništvu na vašem pragu“. Priliku da od predstavnika razvojnih republičkih institucija dobiju informacije o merama podrške, ali i da izlože svoje probleme i daju konstruktivne predloge za unapređenje poslovnog ambijenta imali su i građani Raške. 

Dominantna zastupljenost malih i srednjih preduzeća u domaćoj ekonomiji, gde čine više od 99 odsto privrednih subjekata i zapošljavaju blizu dve trećine radnog stanovništva, daje pomenutom segmentu najveći potencijal za ekonomski rast i otvaranje novih radnih mesta.

Interesovanje budućih i već iskusnih preduzetnika Raškog okruga je bilo veliko, a na štandovima državnih institucijama su ih čekale informacije o procedurama registracije, kreditima i subvencijama za podsticaj privrede, finansijskoj i nefinansijskoj pomoći malim i srednjim preduzećima i pomoći države prilikom izvoza, projektima u oblasti turizma i ugostiteljstva. Na konkretna pitanja preduzetnika su odgovarali državna sekretarka za regionalni razvoj Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Dragijana Radonjić Petrović, direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović, direktor AOFI Milanko Bogosavljević, zamenica direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Ljiljana Petrović, direktor beogradske filijale Fonda za razvoj Milan Ljušić, zamenica direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj Dragana Joković i Andreja Bednarik, predstavnik SIEPE.

Ovde možete pogledati video snimak obraćanja direktora APR Zvonka Obradovića: 

 
22. mart 2012. Informacija o obradi finansijskih izveštaja za 2011. godinu 28. mart 2012. Završetak preliminarne zbirne obrade godišnjih finansijskih izveštaja za finans. institucije