Državni sekretar za regionalni razvoj Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Dragijana Radonjić Petrović otvorila je u Loznici manifestaciju pod nazivom – „Podrška preduzetništvu na vašem pragu“, a prisutnima su se obratili i direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, zamenik direktora SIEPA Goran Džafić i direktor Filijale Beograd Fonda za razvoj Milan Ljušić.

Cilj manifestacije, koja će biti organizovana u svim regionima Srbije, je približavanje republičkih institucija lokalnim sredinama i građanima i podrška podsticanju i razvoju sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Svi zainteresovani preduzetnici, investitori, ali i nezaposlena lica i ostali građani mogli su u direktnom razgovoru sa predstavnicima prisutnih institucija da dobiju odgovore na pitanja o subvencijama i kreditima za podsticaj privrede, finansijskoj i nefinansijskoj pomoći malim i srednjim preduzećima i pomoći države prilikom izvoza, kao i o procedurama za registraciju privrednih subjekata u APR-u.

U sklopu manifestacije održan je i Okrugli sto na kome su predstavnici ovih institucija razgovarali sa privrednicima i predstavili mere svojih institucija namenjene kao podrška preduzetnicima (finansijska i nefinansijska).

Video izjavu direktora APR Zvonka Obradovića i državnog sekretara za regionalni razvoj Dragijane Radonjić Petrović pogledajte ovde: 

 
29. februar 2012. Primena Zakona o privrednim društvima(VIDEO) 22. mart 2012. Informacija o obradi finansijskih izveštaja za 2011. godinu