Na osnovu obaveza proisteklih iz Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/2011, 99/2011) i Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS“ br. 099/2011, od 27.12.2011), APR je izvršila više promena u bazi podataka, što je prouzrokovalo značajne promene kod pretraga podataka, dostupnih na ovoj internet stranici.

Do ovih promena došlo je usled bitne promene strukture baze podataka o privrednim društvima i preduzetnicima, kao i drugim pravnim licima, izvršene 1.2.2012. godine. Istovremeno, izvršena je i migracija svih postojećih podataka u novu strukturu, kao i usklađivanje poslovnih imena privrednih subjekata prema Zakonu o privrednim društvima, koje je Agencija izvršila po službenoj dužnosti.

U skladu sa navedenim, izvršen je i redizajn pretrage podataka o privrednim društvima, preduzetnicima i drugim pravnim licima, a proširen je i obim podataka koji će ubuduće biti objavljivani na internet stranici Agencije.

Takođe, zbog uvođenja novog sistema objedinjene pretrage podataka bilo je neophodno da se izvrše velike promene u strukturi i sadržaju internet stranice Agencije. Ova složena migracija prouzrokovala je tehničke probleme zbog kojih je bilo otežano pretraživanje javno dostupnih podataka na našoj internet stranici.

Agencija intenzivno radi na otklanjanju svih uočenih tehničkih nedostataka. Molimo Vas za strpljenje i razumevanje.

 

 
02. februar 2012. Objavljena aplikacija Agencije za sastavljanje finansijskih izveštaja za 2011. godinu 13. februar 2012. VAŽNO OBAVEŠTENjE ZA KORISNIKE