Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) UPOZORAVA sve privredne subjekte i organe lokalne samouprave, koji su ovih dana, navodno u ime Agencije, dobijali pozive ili su primili štampani promotivni materijal, kao i fakture za plaćanje poslate od strane privrednog društva CENTAR ZA FINANSIJE d.o.o. Beograd (sa sedištem na adresi Trg Nikole Pašića 1, osnivač i direktor Dušan Olujić), da je reč o lažnom predstavljanju ovog društva sa ciljem da obmane javnost, radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Upozoravamo da Agencija NEMA svoje PREDSTAVNIKE koji se na takav način obraćaju privrednim subjektima, NITI je štampala promotivni materijal „Poslovni registar RS“ i „Registar tekućih računa pravnih lica“koji se u ime APR šalje svim pravnim licima.

Takođe, naglašavamo da podaci iz ovog štampanog materijala ne potiču iz ove Agencije, kao jedinog ovlašćenog izvora podataka o registrovanim privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije. Stoga, privredni subjekti nisu u obavezi da preuzmu pomenuti štampani materijal, jer je reč o komercijalnoj usluzi Centra za finansije d.o.o. iz Beograda.

Kako je i u prethodnom periodu bilo sličnih pokušaja obmanjivanja javnosti, obaveštavamo vas da će protiv Centra za finansije biti podneta krivična prijava za lažno predstavljanje i produženo krivično delo prevare, koje je do sada nanelo veliku materijalnu štetu Agenciji za privredne registre. Ovim povodom, Agencija se pre sedam meseci već obraćala Upravi za privredni kriminal u MUP Srbije.

Nažalost, Agencija za privredne registre nije u mogućnosti da preduzme druge mere koje bi zaštitile pravna lica od sličnih pokušaja prevara, osim da uputi javno upozorenje javnosti posredstvom medija. Stoga, apelujemo na predstavnike medija da nam pomognu tako što će ovo upozorenje uputiti javnosti.

Takođe, zahvaljujemo se svim privrednim subjektima koji su nam se do sada javljali i upozoravali nas na protivzakonite aktivnosti koje Centar za finansije trenutno sprovodi širom Srbije.

 
18. decembar 2007. APR dobitnik posebnog priznanja Diskobolos 11. januar 2008. Novi sajt