Agencija za privredne registre i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije potpisale su Sporazum o preuzimanju podataka putem veb servisa koji se odnose na statusne i druge promene u domaćim i stranim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, kao i predstavništvima stranih zadužbina i fondacija, registrovanim u Agenciji.

Kancelarija će ove podatke preuzimati redovno od Agencije, u elektronskoj formi, a  koristiće ih u poslovima iz svoje nadležnosti. Naime, na osnovu podataka o registrovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama iz APR-a, Kancelarija će izraditi sveobuhvatnu bazu podataka koja će pružiti nove mogućnosti pretraživanja, umrežavanja organizacija civilnog društva i unapređivanja saradnje sa organima javne uprave i bolje informisanje javnosti o strukturi samog sektora.    

Pružanjem podataka putem veb servisa, Agencija omogućuje državnim organima i institucijama elektronski pristup podacima iz svojih registara, evidencija i baza podataka, na najbrži i najefikasniji način, ispunjavajući svoju zakonsku obavezu, uz poštovanje propisa iz oblasti zaštite podataka o ličnosti.   

 
04. jun 2018. Od početka godine se broj aktivnih privrednih subjekata povećao za oko 8.000 18. jun 2018. Pretraga podataka prilagođena čitanju preko mobilnih uređaja