Beograd, 5. mart 2018. godine- Direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović predstavio je na Kopaonik biznis forumu Regionalni portal privrednih registara koji će sadržati osnovne podatke o kompanijama iz Srbije i Makedonije.

„Mi ćemo do kraja godine ponuditi servise i usluge sa podacima za oko 500.000 privrednih subjekata, odnosno za kompanije i preduzetnike koji se nalaze u bazama zvaničnih registara Srbije i Makedonije. Preko portala će moći da se dobiju i podaci o povezanim kompanijama, njihovi finansijski pokazatelji i performanse, kao i redovna obaveštenja o registrovanim promenama u tim  privrednim subjektima", rekao je Obradović za Tanjug na Kopaonik biznis forumu.

Na osnovu ugovora o dodeli granta „Srbija: Razvoj regionalnog IT portala privrednih registara Zapadnog Balkana“, potpisanog između APR-a i Evropske banke za obnovu i razvoj, EBRD finansira uspostavljanje ovog portala za koji su zainteresovani i zvanični registri iz Slovenije, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine.  

 
01. mart 2018. Završen prijem izveštaja za statističke potrebe za 2017. godinu 09. mart 2018. Uz pomoć e-prijave registrovan stoti preduzetnik u APR-u