Direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović sastao se danas u Banja Luci sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatanom Klokićem povodom inicijative za formiranje Regionalnog portala privrednih registara i uspostavljanja novog servisa za privredne subjekte u regionu,  inicirane od strane APR-a.

Na sastanku, na kojem su razmatrani mogući vidovi saradnje, prisustvovali su i pomoćnik ministra pravde za pravosuđe Slobodan Zec, kao i direktorka Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) Republike Srpske Jelena Ćetković.

Tom prilikom, potpisan je Memorandum o razumevanju o saradnji između APR-a i APIF-a, kao javnih agencija koje su, u okviru svojih jurisdikcija, nadležne za vođenje privrednih registara i drugih evidencija Republike Srbije i Republike Srpske.

Memorandumom je definisan okvir međusobne saradnje usmerene na olakšavanje prekogranične privredne aktivnosti povećanjem transparentnosti i unapređenjem pristupa ažurnim i pouzdanim podacima o privrednim subjektima dve zemlje.

Cilj Memoranduma je realizacija zajedničkih aktivnosti u oblasti unapređenja poslovne klime, razmene registrovanih podataka i informacija od značaja za poslovne zajednice obeju zemalja, produbljivanja znanja i jačanja odnosa između dve srodne institucije.

Poseban segment saradnje odnosi se na zajedničke aktivnosti usmerene na uspostavljanje Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana, čiju realizaciju podržava Evropska banka za obnovu i razvoj.

 
20. mart 2017. Završetak obrade izveštaja za statističke potrebe za 2016. godinu 10. april 2017. Izdavanje rešenja i potvrda iz APR na svim šalterima u beogradskoj kancelariji APR