Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) izabrala je potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović za Reformatora godine. Priznanje za uspešno uvođenje sistema za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u 2016. godini dodeljeno je na X godišnjoj konferenciji „Rezultati i pravac reformi 2016/2017” održanoj u Skupštini Grada Beograda.

Direktoru Agencije za privredne registre Zvonku Obradoviću, tom prilikom, uručeno je Specijalno priznanje za doprinos unapređenju poslovnog ambijenta i pozicije Srbije na Doing business listi.

U prvoj godini primene, elektronskim putem primljeno je više od 53.000 zahteva za gradnju i rešeno čak 95 odsto, od čega 80 odsto pozitivno, dok je broj izdatih dozvola u prvih 11 meseci prošle godine veći za petinu u odnosu na isti period 2015. Ova reforma najviše je doprinela da Srbija uđe među 50 najuspešnijih zemalja po lakoći poslovanja na Doing business listi Svetske banke.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Goran Kovačević izjavio je da su E-dozvole napravile pravu revoluciju u postupanju administracije, uvele punu transparentnost u rad nadležnih organa, ukinule prostor za korupciju i višestruko skratile proceduru izdavanja građevinskih dozvola za koje je danas u proseku potrebno manje od 10 dana. Svetska banka prepoznala je ovu reformu kao jednu od 10 najvećih u svetu.

Subotica je nagrađena kao najuspešniji grad u izdavanju e-dozvola, a Malo Crniće kao najuspešnija opština, dok je opština Brus zabeležila najveći napredak u efikasnosti izdavanja dozvola. Na konferenciji su dodeljena i novinarska priznanja za doprinos kvalitetnom izveštavanju o ekonomskim reformama.

 
10. februar 2017. Javni poziv Ministarstva privrede za dodelu bespovratnih sredstava 14. februar 2017. Obaveštenje za sportske organizacije u vezi usklađivanja dokumentacije sa novim Zakonom o sportu