Godišnja konferencija ECRF je održana u Beogradu 19. i 20 juna 2008. Po broju učesnika - 130 delegata iz 35 zemalja Evrope, Amerike, Azije i Afrike - premašila je sve dosadašnje godišnje konferencije Foruma.

Registri iz celog sveta na 11. Godišnjoj ECRF konferenciji u Beogradu  

U radu konferencije su pored predstavnika evropskih privrednih registara učestvovali i predstavnici Svetske banke, IFC (International Finance Corporation), OECD (Investment Compact for South – East Europe), Evropskog privrednog registra (EBR), Foruma privrednih registara za azijsko – pacifički region (CRF), kao i Međunarodnog udruženja privrednih administratora Severne Amerike (IACA).

Konferencijom su bile obuhvaćene različite teme, kao što su: „Uloga privrednih registara u sprečavanju pranja novca”, Metodologija “Doing Business“ u analiziranju efekata procedura registracije privrednih subjekata, „Uporedno istraživanje sistema registracije u više od 50 evropskih i vanevropskih privrednih registara" itd, a izneta su i iskustva nekoliko nacionalnih registara (Implementacija jednošalterskog sistema registracije putem Interneta u Estoniji).

Konferencija Foruma evropskih privrednih registara je za nama. Sudeći po reakcijama učesnika, ovo je bila i po izboru tema i po pratećim sadržajima jedna od najuspešnijih konferencija, kako po izboru tema tako i po pratećim sadržajima.

Na inicijativu srpske Agencije, Forum evropskih privrednih registara je u svoje članstvo primio i dva nova nacionalna predstavnika – registre Grnsija (Britanska Kanalska ostrva) i Crne Gore, tako da od juna 2008. godine, ova porodica evropskih privrednih registara ima 31 člana iz 30 evropskih zemalja.

Video zapis sa konferencije

Spisak svetskih registara

 

Utisci učesnika konferencije

 

I ovog puta se vraćam u Džerzi zadivljeni Beogradom i njegovim divnim ljudima!

Nikolas Troj
Načelnik Sektora za sprečavanje pranja novca
Komisija za finansijske usluge
Džerzi, Kanalska ostrva, Velika Britanija

 

Želeo bih da se zahvalim Vama i Vašim kolegama iz APR na tako dobro organizovanoj konferenciji i na tako toploj dobrodošlici u Srbiju! Mišljenja sam da je konferencija bila veoma korisna, jer su učesnici na veoma otvoren način razmenili svoja iskustva. Toliko toga imam da ispričam kolegama po povratku u Kardif!

Sa najboljim željama za vaš budući rad,

Pol Rejnolds
Načelnik odseka za korporativno pravo
Privredni registar
Kardif, Velika Britanija

 

Zahvaljujući neverovatnom trudu Vas i Vaših kolega, ovo je bio tako dobar forum! Najiskrenije želim da vam se zahvalim na izvanrednoj organizaciji i gostoprimstvu! Divno je bilo upoznati vas sve, i saznati nešto o Beogradu.
Vratila sam se sa divnim uspomenama i nadom da ću vas uskoro ponovo posetiti.
Još jednom, hvala vam! Sa istinskom željom da ostanemo u kontaktu, želim vam sve najbolje.

Jara Salem
Duing biznis projekat
Svetska banka - IFC

 

U ime svojih kolega i u svoje lično ime, želim da Vama i Vašem timu kažem – ovo je bila najbolja konferencija Foruma evropskih privrednih registara - a s obzirom da sam jedino ja učestvovao na svim dosadašnjim konferencijama Foruma - ja znam o čemu govorim!

p.s. S obzirom da sam ja suzdržani Nordijac, ovu moju tvrdnju ne treba shvatiti kao kompliment, već kao činjenicu! Komunikacija, organizacija, sadržaj, zabava – sve je bilo veoma dobro. A shvatio sam i da ste Vi bili duša i pokretač celog tog show-a! Čak ste i uvodnu sesiju predstavljanja svih učesnika konferencije obavili uspešno i držali sve pod kontrolom - što je bio pravi ispit za moderatora!
Iz Beograda nosimo najlepše uspomene, a uvek Vam stojimo na raspolaganju za razmenu ideja.

dr Viljar Pip
Ministarstvo pravde Republike Estonije

 

Mnogo Vam hvala što ste konferenciju u Beogradu organizovali tako uspešno i sa takvim stilom! Bila je privilegija učestvovati na tako dobro organizovanoj konferenciji, koja je i u neformalnom delu bila veoma uspešna.
Još jednom, hvala Vam! Molim Vas da kolegama koji su učestvovali u organizaciji konferencije prenesete moje najbolje pozdrave!

Skuli Jonson
Direktor
Privredni registar
Island

 

Zaista imam potrebu da Vam se zahvalim ne samo na veoma profesionalno organizovanoj konferenciji Foruma u Beogradu, već i na veoma srdačnoj atmosferi! Zahvaljujući vama, shvatio sam da srce Evrope u Srbiji kuca veoma snažno! Još jednom, hvala celom Vašem timu! Možete biti ponosni na svoj uspeh! Bilo mi je posebno zadovoljstvo što je turistički vodič, tokom našeg obilaska Beograda, podsetio učesnike na davnašnje prijateljstvo Srbije i Francuske! O tome sam, po povratku u Francusku, razgovarao sa svojim ćerkama, jer je o tome nedovoljno napisano u udžbenicima istorije.

Nadam se da ćemo se videti u Luksemburgu sledeće godine!

S najboljim pozdravima,

Mark Binie
CNGTC
Francuska

 

Želeo bih da se zahvalim Vama i Vašim kolegama na toploj dobrodošlici u Beograd i na perfektno organizovanoj konferenciji. Ova konferencija Foruma je bila veoma uspešna!

Sve najbolje,

Antonio Faneli
OECD/PSD/DAF

 

Iako samo u svoje ime (nezvanično), hteo bih da se preko Vas Snežana - kao predstavnika organizatora konferencije (»event spiritus agens«) - i svima, koji su radili na pripremama i realizaciji, zahvalim na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji ovog skupa. Postavili ste vrlo visoke kriterije kvaliteta, i (bojim se) da će organizatori budućih konferencija teško ispuniti očekivanja učesnika ... Uz vrlo solidan zvanični deo, sve nas sudionike su naročito impresionirali događaji «nezvaničnog« dela, takođe vrlo interesantni, zabavni i na visokom nivou.  Hvala za sve, lep letnji odmor, uspešnu selidbu u nove prostorije i (nadam se) do skorog viđenja,

Tomaž Žganjar
AJPES
Slovenija

XBRL konferencija