Povodom objavljivanja „Izveštaja o STO NAJ... privrednih društava u 2018. godini”, u Agenciji za privredne registre je održana konferencija za novinare, na kojoj su izneti osnovni nalazi iz izveštaja. 

Na predstavljanju rezultata poslovanja najvećih privrednih društava u zemlji učestvovali su direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić i registrator Registra finansijskih izveštaja Ružica Stamenković.

Liste STO NAJ... privrednih društava u 2018. godini, koje su objavljene u Izveštaju, utvrđene su na osnovu vrednosti osnovnih finansijskih podataka, iskazanih u redovnim godišnjim finansijskim izveštajima privrednih društava za 2018. godinu.

STO NAJ... privrednih društava dato je na osnovu analize i rangiranja podataka za 103.717 društava sa aspekta uspešnosti poslovanja – prema poslovnim prihodima i neto dobitku, zatim sa aspekta finansijskih kapaciteta – prema poslovnoj imovini i kapitalu, kao i sa aspekta gubitaka – prema neto gubitku i ukupnom gubitku.

Tabela sa konferencije

Izveštaj i prezentacija STO NAJ... privrednih društava u 2018. godini objavljeni su u okviru dela Finansijski izveštaji – Publikacije/ STO NAJ... privrednih društava.

Video izjave direktora APR-a, Milana Lučića, i registratorke Ružice Stamenković, možete pogledati ovde.

28. avgust 2019. Iz registra se brišu privredna društva kod kojih je okončan postupak prinudne likvidacije 18. septembar 2019. Besplatna registracija adrese za prijem elektronske pošte do kraja septembra