Agencija za privredne registre se stara o arhivi nastaloj u postupku registracije, koja je do danas dostigla količinu od 35 kilometara. Veći deo arhive se čuva trajno, pa samim tim predstavlјa kulturno dobro, dok se ostala dokumentacija uništava istekom rokova čuvanja, u skladu sa važećim propisima i opštim aktima Agencije.

U Agenciji se trenutno vode 22 registra i evidencije, a iz centralizovanih elektronskih baza se registrovani podaci objavlјuju na internet stranici APR-a. Sastavni deo registara čini i papirna dokumentacija, koju Agencija prikuplјa u postupku registracije, kao i arhiva koja je preuzeta od trgovinskih sudova, Narodne banke Srbije, ministarstava i lokalne samouprave, kada je vođenje registara prešlo u nadležnost Agencije za privredne registre.  

Sva ova arhivska građa i dokumentarni materijal, takođe, je dostupna građanima, a Agencija na taj način obezbeđuje potpunu transparentnost postupka registracije i poslovanja privrednih subjekata i pravnih lica koji se registruju u Agenciji.

Radi trajnog smeštaja i čuvanja arhivske građe i dokumentacije, Vlada Republike Srbije je dodelila Agenciji za privredne registre objekat od 4.200 m2, u ulici Oslobođenja 1b u Rakovici, koji je Agencija renovirala sopstvenim sredstvima, adaptirajući ga za potrebe objedinjavanja i čuvanja arhive na jednoj lokaciji.

U zgradi arhive Agencije za privredne registre su uređeni arhivski depoi u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, a tu je uspostavlјena i rezervna lokacija za skladištenje podataka (rezervni „data centar“) Agencije. Tako je Agencija ispunila uslove propisane zakonom koji se odnose na uspostavlјanje, razvoj i zaštitu elektronskih baza podataka i staranje o arhivi, uz  primenu mera koje se odnose na obradu, upravlјanje, smeštaj, čuvanje i zaštitu arhivske građe.

U novoj zgradi Agencije, građanima je stavlјena na raspolaganje dobro opremlјena čitaonica arhive, kao i šalteri za pružanje usluga Agencije. 

Izjavu rukovodioca arhive Agencije za privredne registre Slavice Narandžić, o tome koja se dokumentacija nalazi u arhivi, kako se ona čuva i ko je najčešće koristi, pogledajte na You tube kanalu Agencije za privredne registre. Prilog se može preuzeti sa sajta www.infobiro.tv.        

14. decembar 2020. Integracija Registra privrednih subjekata sa Adresnim registrom 25. decembar 2020. Objavljena publikacija „Godišnji izveštaj o poslovanju ekonomskih celina u privredi u 2019. godini“