Agencija za privredne registre obaveštava sve preduzetnike koji samostalno obavljaju privrednu delatnost radi sticanja dobiti, a koji poslovne knjige za 2014. godinu vode po sistemu dvojnog knjigovodstva, da su dužni da o tome u pisanoj formi obaveste Agenciju za privredne registre pre početka sastavljanja finansijskih izveštaja.

Umesto pisane forme, APR je preduzetnicima omogućila da prijavu o vođenju poslovnih knjiga po sistemu dvojnog knjigovodstva za 2014. godinu izvrše putem veb aplikacije objavljene u Registru finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu, na linku „Preduzetnici - Obaveštenje o vođenju poslovnih knjiga po sistemu dvojnog knjigovodstva“. Unošenjem matičnog broja i ostalih podataka, preduzetnik se automatski prijavljuje u bazu obveznika za podnošenje finansijskih izveštaja za 2014. godinu. Ukoliko se preduzetnici na vreme ne prijave da vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva neće biti u mogućnosti da sastave i dostave Registru finansijskih izveštaja u Agenciji za privredne registre podatke za statističke potrebe (rok 28. februar), kao ni finansijske izveštaje (rok 30. jun) za 2014. godinu, primenom posebnog informacionog sistema, u skladu sa odredbama novog Zakona o računovodstvu. Preduzetnici koji su prestali da vode dvojno knjigovodstvo, takođe, su dužni da do 31.12.2014, u slobodnoj formi, o tome obaveste Agenciju.

S obzirom na sve novine u primeni novog Zakona, Agencija će na svojoj internet strani blagovremeno obavestiti sve obveznike o načinu sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja za 2014. godinu.

05. novembar 2014. APR sprovodi zakonitu proceduru za pristup i korišćenje arhivske građe 27. novembar 2014. Javna rasprava o Nacrtu zakona o privremenom ograničenju prava obavljanja privrednih i dr. delatnosti