Agencija za privredne  registre (APR) obaveštava sva pravna lica koja imaju kontrolu nad jednim ili više pravnih lica, odnosno imaju obavezu sastavljanja konsolidovanih finansijskih izveštaja za ekonomsku celinu u skladu sa članom 27. Zakona o računovodstvu, da im je od danas, 03. jula 2015. godine, u Posebnom informacionom sistemu Agencije,  omogućeno sastavljanje i dostavljanje konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2014. godinu za sve grupe pravnih lica.

Primenom Posebnog  informacionog sistema Agencije, u skladu sa Tehničkim uputstvom za njegovu primenu, vrši se  sastavljanje  i dostavljanje konsolidovanih finansijskih izveštaja sa odgovarajućom dokumentacijom za 2014. godinu u elektronskom obliku, potpisane  kvalifikovanim elektronskim potpisom isključivo zakonskog zastupnika.

Posebno napominjemo, da je u tom sistemu obavezno obeležavanje vrste zahteva da je reč o  konsolidovanom finansijskom izveštaju,  zatim treba obeležiti da se radi o matičnom pravnom licu, kao i  da je obveznik revizije tog konsolidovanog finansijskog izveštaja.

Više informacija o konsolidovanim finansijskim izveštajima objavljeno je u delu Finansijski izveštaji –Vrste i sadržina izveštaja- Konsolidovani finansijski izveštaji.

Za dodatna objašnjenja na raspolaganju je Info centar Agencije, na broj 011 2023 350, kao i elektronska adresa finizvestaji@apr.gov.rs

 
19. jun 2015. Firme se registruju u opštinama gde su manji troškovi poslovanja 16. jul 2015. Informacija o obavezi dostavljanja konsolidovanog godišnjeg izveštaja o poslovanju