Ugovori o finansiranju poljoprivredne proizvodnje od danas će početi da se upisuju u Agenciji za privredne registre, u novouspostavljeni Registar ugovora o finansiranju poljoprivredne proizvodnje

Tim povodom, Agenciju su posetili prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine i Miloš Milovanović, koordinator projekta Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), u okviru kojeg je izrađen zakon i obezbeđena implementacija novog sistema finansiranja i obezbeđenja finansiranja poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. 

Registar ugovora o finansiranju poljoprivredne proizvodnje propisan je Zakonom o finansiranju i obezbeđenju finansiranja poljoprivredne proizvodnje koji je usvojen novembra prošle godine, na predlog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, ali se puna primena novog sistema finansiranja očekuje u prvom kvartalu iduće godine. 

Obraćanje direktora Agencije za privredne registre Zvonka Obradovića, ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković i koordinatora FAO-EBRD projekata u Srbiji Miloša Milovanovića možete preuzeti sa sajta www.infobiro.tv. 

 

27. maj 2015. Podaci za prvi kvartal 2015. godine objavljeni na Mapi Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja 19. jun 2015. Firme se registruju u opštinama gde su manji troškovi poslovanja