Agencija za privredne registre obaveštava korisnike da je od danas obezbeđen pristup Posebnom informacionom sistemu Agencije za sastavljanje i dostavljanje izveštaja za 2014. godinu, a u skladu sa Tehničkim uputstvom, za Narodnu banku Srbije, davaoce finansijskog lizinga i berzu, i to:

  • izveštaja za statističke potrebe i
  • istovremeno dostavljanje izveštaja za statističke potrebe i redovnih godišnjih finansijskih izveštaja.

Još jednom podsećamo da, finansijske institucije, izveštaje za statističke potrebe, finansijske izveštaje i propisanu dokumentaciju za 2014. godinu, dostavljaju Agenciji, isključivo u elektronskom obliku, primenom Posebnog informacionog sistema Agencije, potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika.Agencija je, takođe, obezbedila i tehničku podršku za primenu Posebnog informacionog sistema, u vidu tehničkog uputstva (u kompletu) i instrukcija putem elektronske pošte sd@apr.gov.rs i telefona  011 2023350.Više informacija o načinu dostavljanja izveštaja objavljeno je u delu Finansijski izveštajiNačin dostavljanja izveštaja.U narednih nekoliko dana, pristup Posebnom informacionom sistemu Agencije će biti omogućen i preostalim finansijskim institucijama.Takođe, Agencija obaveštava korisnike da je, u proteklih sedam dana, od kada je dostupan Posebni informacioni sistem Agencije, za privredna društva, druga pravna lica i banke, sistemu pristupio značajan broj obveznika i započeo izradu oko 23.000 izveštaja, od čega je 10.800 pripremljeno za dostavljanje bez elektronskog potpisa, a 1.260 izveštaja je potpisano kvalifikovanim elektronskim potpisom i već dostavljeno Agenciji u elektronskom obliku. 

Pored toga, zaključno sa današnjim danom, u Agenciju je stiglo poštom i oko 3.200 izveštaja u papirnom obliku. 

 
06. mart 2015. Od danas i za banke dostupan Posebni informacioni sistem Agencije 13. mart 2015. Informacioni sistem dostupan za društva za osiguranje i zatvorene / privatne investicione fondove