Agencija za privredne  registre (APR) obaveštava korisnike da je počev od danas, 6. marta 2015. godine, u odeljku Registra finansijskih izveštaja, i bankama omogućen pristup Posebnom informacionom sistemu Agencije za sastavljanje i dostavljanje izveštaja za 2014. godinu, u skladu sa Tehničkim uputstvom i to:

  • izveštaja za statističke potrebe i
  • istovremeno dostavljanje izveštaja za statističke potrebe i redovnih godišnjih finansijskih izveštaja.

Podsećamo, da banke, kao i ostale  finansijske  institucije, izveštaje za statističke potrebe, finansijske izveštaje i propisanu dokumentaciju za 2014. godinu, dostavljaju Agenciji, isključivo u elektronskom obliku, primenom Posebnog informacionog sistema Agencije, potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika.Agencija je, takođe, obezbedila i tehničku podršku za primenu Posebnog informacionog sistema, u vidu tehničkog uputstva (u kompletu) i instrukcija putem elektronske pošte sd@apr.gov.rs i telefona  011 2023350.

Više informacija o načinu dostavljanja izveštaja objavljeno je u delu Finansijski izveštajiNačin dostavljanja izveštaja.Ostalim finansijskim institucijama će, u narednim danima, biti sukcesivno obezbeđivan pristup  Posebnom informacionom sistemu Agencije.

Na kraju, informisanosti radi, obaveštavamo korisnike da je, u protekla tri dana, od kada je dostupan Posebni informacioni sistem Agencije za privredna društva i druga pravna lica, sistemu pristupio određen broj obveznika i započeo  izradu preko 11.000 izveštaja, od čega je 4.000 pripremljeno za dostavljanje bez elektronskog potpisa, a 390 izveštaja je potpisano kvalifikovanim elektronskim potpisom i već dostavljeno Agenciji u elektronskom obliku. Pored toga, zaključno sa današnjim danom, u Agenciju je stiglo poštom i oko 3. 000 izveštaja u papirnom obliku. 

 
02. mart 2015. Posebni informacioni sistem Agencije od danas dostupan korisnicima 10. mart 2015. Posebni informacioni sistem Agencije dostupan za Narodnu banku Srbije, davaoce fin. lizinga i berzu