U Agenciji za privredne registre (APR) je završena obrada dokumentacije o usvajanju redovnih godišnjih, odnosno konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2009. godinu, koja je dostavljena u skladu sa čl. 31. Zakona o računovodstvu i reviziji.

Zaključno sa 31. oktobrom 2010. godine primljena je i obrađena dokumentacija za 5.371 obveznika ili 81 odsto od ukupnog broja obveznika revizije.

Objavljena dokumentacija o usvajanju redovnih godišnjih, odnosno konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2009. godinu za 2.103 obveznika, od danas, 1. novembra 2010. godine,možete pronaći u okviru Registra finansijskih izveštaja i boniteta, na linku Objavljivanje finansijskih izveštaja. Istovremeno, podaci o usvajanju finansijskih izveštaja za obveznike revizije biće dostupni u okviru usluga koje se pružaju iz Registra finansijskih izveštaja i boniteta.

Obaveštavamo korisnike da su kod skoro dve trećine (61 odsto) obveznika utvrđeni nedostaci koji sprečavaju dalju obradu i objavljivanje na internet stranici, u roku koji je predviđen Zakonom o računovodstvu i reviziji (31. oktobar 2010. godine). O nedostacima u dostavljenoj dokumentaciji iz člana 31. Zakona obveznici su pismeno obavešteni, a praćenje toka prijema i obrade te dokumetacije omogućeno je i na ovoj internet stranici na linku Pretraživanje finansijskih izveštaja za 2009. godinu.

Takođe, obaveštavamo sve obveznike koji u ostavljenom roku otklone nedostatke i dostave ispravnu dokumentaciju da će ista biti obrađena, a zatim i objavljena na internet stranici Agencije.

 

28. oktobar 2010. Skupština Evropskog privrednog registra u Beogradu (VIDEO) 11. novembar 2010. APR u brojkama - Preko objedinjenog informacionog sistema primljeno 499 hiljada zahteva