Agencija za privredne registre (APR) obaveštava sve korisnike usluga iz Registra finansijskih izveštaja i boniteta da će usled uključivanja podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu u Registar, obustaviti pružanje tih usluga u utorak 1. juna 2010. godine.

Davanje podataka iz izvornih finansijskih izveštaja, kao i podataka i izveštaja o bonitetu za privredna društva, finansijske institucije i preduzetnike sa podacima iz finansijskih izveštaja za 2009. godinu počeće u sredu 2. juna 2010. godine, posle 12 časova.

Agencija savetuje korisnicima koji su već naručili usluge, a ne žele da sačekaju uključivanje podataka iz finansijskih izveštaja za 2009. godinu, da izvrše uplate istih danas, 28. maja 2010. godine, kako bi pravovremeno obezbedili potrebne podatke ili izveštaje. Svim korisnicima koji naknadno izvrše uplatu biće izdate usluge sa podacima za 2009. godinu.

Napominjemo da se ovaj prekid u pružanju usluga iz Registra finansijskih izveštaja i boniteta ne odnosi na skoring privrednih društava, koji će se za sada izdavati sa podacima za 2008. godinu. Pri tome, u toku prekida pružanja pomenutih usluga zahteve za skoring korisnici mogu podneti lično, poštom ili faksom. Početak izdavanja skoringa sa podacima iz finansijskih izveštaja za 2009. godinu očekuje se za desetak dana, a o tome će korisnici biti blagovremeno obavešteni preko internet strane Agencije.

 
27. maj 2010. Završetak obrade finansijskih izveštaja za 2009. godinu 31. maj 2010. Aktiviranje novih servera za Registar privrednih subjekata