Agencija za privredne registre (APR) podseća sva pravna lica i preduzetnike, na koje se odnosi Zakon o računovodstvu i reviziji, da je 1. mart 2010. godine rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu.

Godišnji finansijski izveštaji mogu se sastaviti u pisanoj ili elektronskoj formi – primenom aplikacije koja se može preuzeti u odeljku Finansijski izveštaji-Aplikacija za sastavljanje finansijskih izveštaja.

Primenom ove aplikacije obezbeđuje se jednostavno sastavljanje finansijskih izveštaja, koje omogućuje i kompletnu računsku i logičku ispravnost podataka, pre dostavljanja tih izveštaja. Obveznici koji na ovaj način podnesu svoje izveštaje ne plaćaju naknadu za registraciju finansijskih izveštaja.

Svi redovni godišnji finansijski izveštaji za 2009. godinu dostavljaju se isključivo poštom, u vidu preporučene poštanske pošiljke na adresu: Agencija za privredne registre, 11000 Beograd 6, uz obavezno navođenje odgovarajućeg poštanskog faha. Datumom prijema finansijskog izveštaja u APR smatraće se datum naveden na poštanskoj pošiljci, odnosno dan kada je finansijski izveštaj predat pošti.

Detaljnije informacije o prijemu finansijskih izveštaja dostupne su i preko Info centra Agencije, na tel. 011 20 23 350.

 
12. februar 2010. APR izdala prve svečane licence turističkim agencijama 08. mart 2010. APR u brojkama-Na rukovodećim pozicijama prednjače muškarci