Registrator Registra turizma Miladin Maglov  uručio je svečane licence predstavnicima devet turističkih agencija koje su prve uspešno sprovele proceduru za dobijanje licence za rad, na osnovu novog Zakona o turizmu. APR je licencu sa brojem 1 izdala turističkoj agenciji Argus tours iz Beograda, koja je prva podnela zahtev sa ispravnom dokumentacijom.   

Državni sekretar Ministarstva ekonomije Goran Petković rekao je na dodeli svečanih licenci u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja  da nova zakonska rešenja u toj oblasti podrazumevaju pojednostavljenje procedura, što je u skladu sa zakonodavstvom Evropske unije i Svetske trgovinske organizacije.

Direktor APR Zvonko Obradović  je kazao da je Agencija od početka godine primila 1000 zahteva i izdala 320 licenci, od čega se oko 20 odsto odnose na posrednike u prodaji turističkih putovanja koji do sada nisu imali obavezu evidentiranja. On je istakao da je procedura izdavanja licenci pojednostavljena, a postupak je skraćen sa 30 na 5 dana.

 
11. februar 2010. Objedinjeni prijem finansijskih izveštaja za 2010. godinu prema novim pravilima 23. februar 2010. Saopštenje APR povodom prijema finansijskih izveštaja za 2009. godinu