Agencija za privredne registre (APR) prema usvojenom Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji (Službeni glasnik RS, br. 111/2009 od 29.12.2009. godine) od 1. januara 2010. godine vodi Registar finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu pravnih lica i preduzetnika.

Novoosnovani registar je centralna, javna, jedinstvena, elektonska baza podataka iz finansijskih izveštaja.

U okviru ovog registra APR vodi i bazu podataka o bonitetu, daje mišljenje o bonitetu pravnih lica i preduzetnika i pruža druge usluge u skladu sa zakonom i propisima. Registar omogućava sagledavanje rezultata poslovanja i finansijski položaj pravnih lica i preduzetnika u Republici Srbiji.

Na zvaničnoj internet strani Agencije u pripremi je odeljak Registar finansijskih izveštaja i boniteta koji će sadržati potpune i ažurne informacije o finansijskim izveštajima i uslugama koje pruža APR.Agencija će, takođe, na svojoj zvaničnoj internet strani objavljivati registrovane redovne finansijske izveštaje i konsolidovane finansijske izveštaje obveznika revizije. Korisnicima će na ovoj strani bez naknade biti omogućen i uvid u finansijske izveštaje za tri poslednje izveštajne godine.

APR je od Narodne banke Srbije preuzela predmetnu dokumentaciju, arhivu i baze podataka o finansijskim izveštajima i bonitetu pravnih lica i preduzetnika.

Stupanjem na snagu ovog zakona APR prelazi na sledeću fazu sprovođenja jednošalterskog sistema registracije: za obveznike prestaje da važi obaveza podnošenja godišnjih finansijskih izveštaja na više različitih mesta i višestrukog plaćanja naknada. Finansijski izveštaji se sada podnose samo APR pa su samim tim efekti uštede za korisnike usluga Agencije preko milion evra.

04. januar 2010. Registar turizma počeo sa radom 06. januar 2010. Ističe rok za upis glasila