Registar turizma počeo je sa radom 1. januara 2010. godine. Zakonom o turizmu (Službeni glasnik RS, br. 36/2009, od 15.05.2009. godine) propisano je da njegovo vođenje bude povereno Agenciji za privredne registre (APR).

Registar turizma je jedinstvena, elektronska, centralna, javna baza podataka o registrovanim i/ili evidentiranim subjektima koji obavljaju poslove iz oblasti turizma.

Agencija podseća da su turističke agencije organizatori putovanja kojima je do dana stupanja na snagu Zakona o turizmu izdata licenca dužne da najkasnije do 31. januara 2010. godine podnesu zahtev za izdavanje licence u skladu sa odredbama ovog zakona. Ukoliko ne podnesu zahtev, prestaju sa radom kao organizatori putovanja.

Odeljak Registar turizma je u pripremi na zvaničnoj internet strani Agencije i sadržaće informacije neophodne za postupak registracije i evidencije u ovom registru.

 

04. januar 2010. Obaveštenje o radovima na informacionom sistemu APR 05. januar 2010. Registar finansijskih izveštaja i boniteta u APR