Agencija za privredne registre će u petak, 1. juna 2012. godine, održati konferenciju za novinare na kojoj će biti prezentovana bonitetna sposobnost privrednih društava u Republici Srbiji merena skoringom, koji je utvrđen na osnovu podataka iz finansijskih izveštaja za period od 2007. do 2011. godine.

Konferencija će se održati u prostorijama Agencije (Brankova 25, 1. sprat), sa početkom u  10:30 sati. Novinarske akreditacije potrebno je poslati na adresu Pres službe Agencije mediji@apr.gov.rs, najkasnije po petka, 1. juna 2012, u 9:00 sati.Registrator u Registru finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu Ružica Stamenković prezentovaće srpsku privredu iz ugla novog skoringa, odnosno ocenu njene bonitetne sposobnosti. Tom prilikom saopštiće  koliko je privrednih društava u Republici Srbiji zaista bonitetno sposobno, koja su to društva i čime se ona bave. Takođe, saopštiće i kakvim finansijskim potencijalima raspolažu bonitetno sposobna privredna društva koja su potencijalni generator rasta cele privrede. S druge strane, na konferenciji za novinare će biti saopšteno i to koliko je privrednih društava i koja su to društva koja su poslovala sa povećanim rizikom, a koliko njih ima izražene probleme u poslovanju usled dugotrajne nelikvidnosti i veoma slabog boniteta.  
17. maj 2012. Početak izdavanja novog skoringa privrednih društava 01. jun 2012. Bonitetna sposobnost srpske privrede merena skoringom