PREDUZETNICIMA U APR OD DANAS DOSTUPNO PODNOŠENjE REGISTRACIONE PRIJAVE ELEKTRONSKIM PUTEM!

Agencija za privredne registre (APR) od danas omogućava fizičkim licima, zainteresovanim za osnivanje preduzetničkih radnji, da svoju prijavu za registraciju pošalju elektronskim putem. Ovakav vid registracije omogućava preduzetniku da Agenciju poseti samo jednom kada dođe po originalno rešenje o registraciji. Tom prilikom potrebno je da preduzetnik podnese potpisan primerak elektronske potvrde, dokumentaciju propisanu zakonom i dokaz o plaćenoj naknadi za registraciju. Tražena dokumentacija, kao i rešenja iz APR, mogu se dostaviti i putem pošte, čime se u potpunosti može izbeći lični dolazak u Agenciju.

Za korišćenje ove usluge neophodno je prvo izvršiti registraciju korisničkog naloga na sajtu Agencije.

Posle uspešno izvršene registracije korisničkog naloga, korisnik je u mogućnosti da se prijavi na sistem i podnese prijavu za registraciju preduzetničke radnje.

Nakon podnete elektronske prijave, korisnik dobija potvrdu o primljenoj registracionoj prijavi na svoju elektronsku adresu.  Ovu potvrdu, potpisanu od strane njenog podnosioca, zajedno sa ostalom originalnom dokumentacijom i dokazom o plaćenoj naknadi, preduzetnik treba da podnese lično u APR, prilikom preuzimanja originalnog rešenja o registraciji.

Preduzetnik može izvršiti elektronsku prijavu registracije svoje radnje otvaranjem odeljka Elektronska prijava (na naslovnoj strani ovog veb portala).

 
09. maj 2008. Registracija sto hiljaditog preduzeća 15. maj 2008. Prva radnja registrovana na osnovu elektronske prijave