Agencija za privredne registre  (APR) je danas organizovala skup pod nazivom „100.000 POKREĆE SRBIJU”, povodom registracije sto hiljaditog preduzeća. Skupu je, pored gđe Verice Kalanović, državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, g. Dejana Jovanovića, direktora Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP), prisustvovala i gđa Andrijana Glavina, osnivač sto hiljaditog preduzeća.

        

„Prvih 100.000 je već pokrenulo Srbiju! Ali, naš posao smo tek započeli! Potrebno nam je još mnogo novih privrednih subjekata, mnogo dobrih poslovnih ideja i mnogo zajedničkog napora da bi dobili ekonomsku snagu koju Srbija zaslužuje! Do sada registrovana preduzeća načinila su prvi korak, a država stoji uz njih, da im olakša administrativnu proceduru za registraciju, i pomogne im da dobiju najpovoljniji kredit kojim će uspešno započeti svoj privatni posao”, izjavio je g. Zvonko Obradović, direktor APR.

Gđa Andrijana Glavina, vlasnica sto hiljaditog registrovanog preduzeća, koje će se baviti proizvodnjom industrijske ambalaže, konkurisaće kod Fonda za razvoj i Agencije za MSPP za “start up” kredit. Preduslov za odobravanje ovog kredita u iznosu od 30.000 EUR, a koji dodeljuje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, je registracija privrednog društva kod APR. Ona je ovim povodom dobila laptop računar od strateškog partnera APR, kompanije ComTrade Group, kao i ADSL priključak i godinu dana besplatnog interneta od Telekoma Srbije.

 
06. maj 2008. Provera statusa predmeta putem SMS poruke u Agenciji za privredne registre 12. maj 2008. Prva elektronska registracija u Srbiji