APR na manifestaciji „Podrška preduzetništvu na vašem pragu” u ParaćinuU okviru manifestacije „Podrška preduzetništvu na vašem pragu”, Agencija za privredne registre je 15. aprila posetila Paraćin, gde je na svom štandu zainteresovanim građanima, nezaposlenima, poslodavcima i mladima iz ove opštine delila štampane publikacije i informacije o uslugama koje pruža prilikom registracije privrednih subjekata.

Ova manifestacija ima cilj da približi republičke institucije koje pružaju podršku razvoju preduzetništva lokalnim zajednicama i građanima.

Državni sekretar za zapošljavanje Vladimir Ilić otvorio je ovaj svojevrsni mini sajam preduzetništva, koji je održan u hotelu „Petrus”. G. Ilić je najavio smanjenje poreza na zarade zaposlenih, kao deo stimulativnih mera koje će država preduzeti za dalji razvoj preduzetništva.

Prisutnim posetiocima obratili su se i pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća Igor Brkanović, pomoćnik ministra za regionalni razvoj Miodrag Miljković, kao i direktor Agencije za privredne registe Zvonko Obradović i zamenik direktora Agencije za MSP Dejan Radulović.

Na otvaranju manifestacije istaknuta je važnost ulaganja u razvoj preduzetništva, sa posebnim osvrtom na olakšice koje pruža država na planu poboljšavanja poslovne klime u Srbiji, kroz uspostavljanje jednostavnijeg i bržeg procesa registracije firme, ravnomernu regionalnu dostupnost usluga koje pružaju republičke agencije, finansijske i nefinansijske podsticajne mere Agencije za mala i srednja preduzeća, koja je podsetila prisutne građane da je trenutno otvoren konkurs za kredite za početnike i start up kredite, čiji je rok za prijavljivanje 15. maj.

Osim Agencije za privredne registre, na manifestaciji „Podrška preduzetništvu na vašem pragu” učestvovale su i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, kao organizatori, kao i Nacionalna služba za zapošljavanje i Ministarstvo omladine i sporta.

 
14. april 2008. Nastup APR na sajmu zapošljavanja 06. maj 2008. Provera statusa predmeta putem SMS poruke u Agenciji za privredne registre