SAOPŠTENjE AGENCIJE ZA PRIVREDNE REGISTRE (APR) O PRIMLjENIM FINANSIJSKIM IZVEŠTAJIMA ZA 2007. GODINU

Agencija za privredne registre (APR) je primila 108.261 finansijski izveštaj privrednih subjekata. Na osnovu pristigle i obrađene dokumentacije, svoje finansijske izveštaje je u APR predalo 13.395 preduzetnika, 91.927 malih i 2.939 srednjih i velikih preduzeća.

Od ukupnog broja primljenih finansijskih izveštaja, čak 60% pristiglo je putem pošte, dok su ostali izveštaji bili primljeni u beogradskom sedištu i 13 kancelarija APR.

Agencija će svu primljenu papirnu dokumentaciju obraditi i prevesti u elektronsku formu, a na našoj Internet strani (odeljak Pretraga podataka, u Registru privrednih subjekata) biće objavljeno najvažnijih pet podataka iz izveštaja za 2007. godinu: poslovni prihod i rashod, ukupan dobitak, vrednost aktive i kapital privrednog subjekta.

Uz ove podatke, Agencija će ubuduće objavljivati i podatak o ukupnom broju zaposlenih, kao sastavni deo korporativnih podataka koji će biti dostupan javnosti.

Osim toga, u toku ove godine korisnicima će biti dostupna još jedna nova usluga - skenirani finansijski izveštaji za period 2005 - 2007. godinu.

 
21. februar 2008. Obaveštenje o podnošenju godišnjih finansijskih izveštaja 12. mart 2008. Saopštenje o poseti direktora APR Zvonka Obradovića Tadžikistanu