SAOPŠTENjE POVODOM POSETE DELEGACIJE MINISTARSTVA EKONOMIJE I REGIONALNOG RAZVOJA KANCELARIJI AGENCIJE ZA PRIVREDNE REGISTRE (APR) U KOSOVSKOJ MITROVICI

Organizaciona jedinica Agencije za privredne registre (APR) u Kosovskoj Mitrovici nastavlja sa radom, u okviru svojih nadležnosti (prijem zahteva, lično preuzimanje rešenja o registraciji i dr). Ova kancelarija APR otvorena je januara 2007. godine i nalazi se na adresi Kralja Petra I 106.

U saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja i drugim nadležnim agencijama, APR će ojačati organizacione kapacitete ove kancelarije kroz pružanje novih usluga, u sklopu mera za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije.

Agencija će uskoro pristupiti i zaključivanju ugovora o saradnji sa srpskim lokalnim zajednicama sa teritorije Kosova i Metohije, po principu koji važi i za sve ostale opštine na području Republike Srbije. Potpisivanjem ovih ugovora, APR će omogućiti preduzetnicima sa teritorije Kosova i Metohije da u najbližoj opštinskoj kancelariji predaju svoju dokumentaciju ili lično preuzmu svoja rešenja o registraciji, upućena iz beogradskog sedišta Agencije za privredne registre.

 

Direktor APR Zvonko Obradović, zajedno sa državnim sekretarima Ministarstva ekonomije za regionalni razvoj Vericom Kalanović i za zapošljavanje Vladimirom Ilićem, kao i sa direktorom Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Dejanom Jovanovićem, posetili su kancelariju APR u Kosovskoj Mitrovici. Ministar Mlađan Dinkić sa delegacijom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja obišao je danas srpske opštine na severu Kosova.

 
20. februar 2008. APR potpisala protokol sa KOICA 21. februar 2008. Obaveštenje o podnošenju godišnjih finansijskih izveštaja