Više od 74% registrovanih subjekata do sada je evidentiralo podatke u Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika.

Od ukupnog broja registrovanih subjekata, koji treba da upišu stvarne vlasnike u elektronsku evidenciju APR-a, do sada je zakonsku obavezu ispunilo više od 79% privrednih društava, 67% udruženja, kao i 75% zadužbina, fondacija i ustanova.

APR podseća sve subjekte da imaju obavezu da elektronski evidentiraju svoje podatke o stvarnim vlasnicima, ali i da redovno ažuriraju podatke u Centralnoj evidenciji, jer se sve promene stvarnih vlasnika moraju uneti u evidenciju najkasnije u roku od 15 dana, u slučajevima kada se promeni stvarni vlasnik. Ova obaveza je za registrovane subjekte trajna.

U ime registrovanog subjekta, upisivanje, promenu i brisanje podataka iz evidencije vrši lice koje je ovlašćeno za zastupanje u registrovanom subjektu.

Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika pristupa se preko sistema za eUsluge na portalu Agencije, sa ličnim korisničkim nalogom koji se kreira u Sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika.    

12. jun 2019. Prinudna likvidacija privrednih društava bez plaćanja naknade za vođenje postupka 25. jun 2019. Ističe rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2018. godinu