Miladin Maglov, Registrator Registra privrednih subjekata učestvovao je na konferenciji pod nazivom “E Government” u Srbiji - mogućnosti praktične primene informacionih tehnologija u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, koja je održana 20. oktobra u beogradskom hotelu Hajat, u organizaciji Conference centra dnevnog lista “Danas”.

U prezentaciji pod nazivom “Elektronskom registracijom do jeftinije i efikasnije države,” Miladin Maglov predstavio je praktična iskustva Agencije za privredne registre u uspostavljanju Registra privrednih subjekata kao jedinstvene elektronske, centralizovane baze podataka o registrovanim preduzećima i preduzetničkim radnjama u Republici Srbiji. 

On je, takođe, najavio skoru implementaciju jednošalterskog sistema registracije, što će za građane značiti predaju dokumenata za registraciju firme na jednom šalteru - u APR, koja će elektronskim putem razmeniti podatke sa ostalim državnim organima i institucijama, relevantnim za otpočinjanje poslovanja. Dodatno smanjenje broja procedura i formulara doneće uštede ne samo kompanijama već i državnoj upravi, a biće poboljšana i komunikacija između različitih državnih institucija. 

Registrator Registra privrednih subjekata naglasio je da je za punu primenu elektronske registracije neopdhodno što pre implementirati elektronski potpis. Za sada, APR je omogućio preduzetnicima da popunjene prijave šalju u APR elektronskim putem.

Na konferenciji posvećenoj E-vladi, osim APR, učesvovali su i predstavnici Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, Ministarstva zdravlja, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Uprave za javne nabavke,  USAID Srbija, lokalne vlasti Inđije i Niša, kao i predstavnici ORACLE Srbija, SAP Srbija i Com Trade Group.

 
17. oktobar 2008. Objavljena publikacija BIZNIS TOP 2007 30. oktobar 2008. Predstavljeni rezultati NALEDOVE akcije „Iz lavirinta“