Agencija za privredne registre (APR) je u proteklih šest meseci zabeležila 2.239.393 poseta na svojoj Internet prezentaciji www.apr.sr.gov.yu .

Korisnici sajta najčešće su koristili pretrage podataka, pa je tako zabeleženo čak 1.196.598 pretraga podataka o privrednim društvima i 472.180 pretraga registrovanih podataka o preduzetnicima, evidentiranim u jedinstvenoj elektronskoj bazi podataka Registra privrednih subjekata.

Pretragu podataka o registrovanim ugovorima o finansijskom lizingu izvršilo je 30.375 korisnika, dok su podatke o registrovanim zalogama na pokretnim stvarima i pravima potražila 36. 489 korisnika.

Posle naslovne strane i pretraga podataka, najposećeniji su bili i odeljci sa pitanjima i odgovorima, u vezi sa procedurama registracije preduzeća i radnji, kao i rada Registra privrednih subjekata, u okviru koga se evidentiraju privredna društva i preduzetnici. Na ovim stranicama zabeleženo je 61.856 poseta u odeljku sa informacijama o preduzetnicima i 31.771 poseta u odeljku sa informacijama o privrednim društvima.

Veliku posećenost beleži i odeljak posvećen finansijskim izveštajima (34.426 poseta), zatim odeljak sa Zakonima, uredbama i pravilnicima (31 977 poseta) i odeljak sa informacijama o elektronskim podacima (29.485 poseta), koje Agencija isporučuje, pod određenim uslovima, zainteresovanim korisnicima.

Iz meseca u mesec, Agencija beleži sve veću posećenost svog sajta. To predstavlja podsticaj za dalje unapređenje i modernizaciju Internet prezentacije www.apr.sr.gov.yu, svojevrsni servis za sve privredne subjekte, banke, medije i ostale zainteresovane korisnike, koji se pouzdaju u istinitost ovih javno dostupnih podataka iz elektronskih registara Agencije za privredne registre.

 
18. jul 2008. Statistički podaci iz Registra finansijskog lizinga za prvih šest meseci 15. avgust 2008. Trogodišnjica rada Registra zaloge u Agenciji za privredne registre