APR UVELA NOVU SERVISNU USLUGU ZA PRIVREDNE SUBJEKTE – PRETRAGU STATUSA PREDMETA

Agencija za privredne registre (APR) uvela je novu uslugu za svoje korisnike –  pretragu „Status predmeta”.

Svi privredni subjekti, koji su podneli zahtev za registraciju, mogu da na ovom veb portalu provere status predmeta. Status predmeta moguće je izvršiti na osnovu broja predmeta, koji se dodeljuje prilikom prijema registracione prijave u APR.

Pretraga statusa predmeta nalazi se na naslovnoj strani ovog veb portala, u odeljku „Privredna društva“ i „Preduzetnici“ – „Pretraga podataka“.

U svakom momentu, možete proveriti kakav je trenutni status predmeta: da li je predmet primljen u sedištu APR, da li je u obradi, da li je zahtev pozitivno rešen ili je delimično odobren. Takođe, korisnici će na svoj upit dobiti odgovor i da li je zahtev konačno odbačen, da li je prekinut postupak registracije ili je predmet odbačen sa nalogom za dopunu dokumentacije.

Pretragu statusa predmeta obezbeđuje potpuna elektronska obrada podataka i najnaprednije softversko rešenje koje se primenjuje u Agenciji.

Ovo dodatno informisanje o statusu predmeta omogućiće da privredni subjekti, još u postupku registracije, dopune svoju dokumentaciju. Agencija za privredne registre očekuje da će ova usluga dodatno skratiti rokove za registraciju i učiniti rad Agencije efikasnijim.

Do sada se status predmeta proveravao u sedištu Agencije, organizacionim jedinicama, putem elektronske pošte na adresu registar@apr.sr.gov.yu, drustva@apr.sr.gov.yu, preduzetnici@apr.sr.gov.yu ili pozivom na telefon 333 1 444. Pretragom javnih podataka u Registru privrednih subjekata moguće je ustanoviti samo da li je izvršena registracija osnivanja ili brisanja, kao i da li je izvršena promena registrovanih podataka.

 
04. april 2008. Učešće direktora APR Zvonka Obradovića na konferenciji u Kanadi 14. april 2008. Nastup APR na sajmu zapošljavanja