SAOPŠTENjE POVODOM UČEŠĆA ZVONKA OBRADOVIĆA, DIREKTORA AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE (APR) NA GODIŠNjOJ KONFERENCIJI FORUMA PRIVREDNIH REGISTARA U KANADI

Direktor Agencije za privredne registre (APR) Zvonko Obradović pozvan je na Godišnju konferenciju Foruma privrednih registara (Corporate Registers Forum - CRF), koja se održava u Kanadi (Vankuver, 31. mart - 04. april 2008. god), da u svojstvu predsednika Upravnog odbora Foruma evropskih privrednih registara (European Commerce Registers’ Forum - ECRF ), predstavi rad ECRF, kojim APR predsedava od juna prošle godine do juna 2008. godine.

G. Zvonko Obradović je na jučerašnjoj sesiji informisao učesnike skupa o svim aktivnostima koje je Agencija za privredne registre, kao predsedavajući registar u ECRF, preduzela od juna 2007. godine. On je predstavio i rezultate 3. XBRL ECRF konferencije, koju je APR organizovao 18. januara u Beogradu. Na kraju svog izlaganja, g. Obradović je pozvao učesnike skupa da dođu u Srbiju, na 11. Godišnju konferenciju ECRF, koja će se održati 19. i 20. juna 2008. godine u Beogradu, u organizaciji Agencije za privredne registre.

Domaćin ovogodišnje godišnje konferencije CRF, čija je tema „Interoperabilnost među prijateljima” (“Between Friends – Interoperability”), je Kanadski privredni registar (Corporations Canada). Konferenciju je otvorila pomoćnica ministra industrije Kanade, gđa Marie-Josée Thivierge.

CRF je međunarodna neprofitna organizacija privrednih registara, osnovana pre pet godina, sa ciljem stvaranja platforme za međusobnu razmenu iskustava privrednih registara i drugih institucija nadležnih za registraciju privrednih subjekata. Članovi Foruma su privredni registri i druge institucije iz jurisdikcija Australije, Kanade, Kukovih ostrva, Fiđija, Hong Konga, Indije, Malezije, Mauricijusa, Novog Zelanda, Nigerije, Pakistana, Samoe, Singapura, Južne Afrike, Sri Lanke, Tonga, Velike Britanije, Vanuatua i Zambije.

 
12. mart 2008. Saopštenje o poseti direktora APR Zvonka Obradovića Tadžikistanu 14. april 2008. Nova usluga - pretraga statusa predmeta